Bijles/studiebegeleiding

Bijles/studiebegeleiding

Wat kun je verwachten?


Bijles ga je volgen omdat je per se iets wil bereiken: eindelijk voldoendes halen, overgaan, je diploma halen of hogere cijfers halen.


Je stopt er zelf energie in en je ouders moeten ervoor betalen. Daarom willen jij en je ouders er zeker van zijn dat je de beste begeleiding krijgt. Bij voorkeur begeleiding die helemaal op jou is toegesneden. Bij het kennismakingsgesprek (onderdeel van de 1e bijles) wordt er vastgesteld  wat precies jouw leerbehoeften zijn en welke aanpak het beste bij jou past, dit laatste komt ook naar voren in de 1e bijles en wordt zo nodig op een later moment aangepast.


Het kan zijn dat bepaalde stof op een andere manier aan je moet worden uitgelegd. Of je moet net die manier van studeren vinden die bij je past. Misschien moet je snel achterstanden inhalen. Het kan ook voorkomen dat we samen moeten ontdekken hoe het komt dat je schoolprestaties onvoldoende zijn. Wat het ook is, er wordt in de eerste bijles goed afgesproken waar de komende periode de nadruk op gelegd zal worden en waarmee we aan de slag gaan. Er wordt hierbij wel een vinger aan de pols gehouden in de komende bijlessen of dit verandert.


Het werkt het beste wanneer de vakdocent op school bij jouw leerplan wordt betrokken. Wanneer je dat niet wilt, dan doen we dat niet.


Naast de uitleg over de leerstof is er in de bijles ruimte voor vragen, het behandelen en evt. maken van het huiswerk en het doen van extra oefeningen om de stof eigen te maken. Als je niet goed weet hoe je moet studeren en plannen dan gaan we samen kijken wat voor jou de beste manier is en ga je daarmee aan de slag. Ik help je net zo lang tot je het helemaal onder de knie hebt.


Van elke bijles wordt een verslag gemaakt. Dat is geen verplicht nummer maar een echt verslag waarin staat wat we in de bijles hebben gedaan, wat de vorderingen zijn en waarmee je zelf aan de slag moet tot de volgende bijles. Dit krijgen jij en je ouders per e-mail  toegestuurd. Hierdoor kunnen je ouders ook goed volgen hoe het gaat.


Mocht ik er van overtuigd zijn dat je de bijlessen niet meer nodig hebt, dan zal ik dat z.s.m. aangeven. Mocht je zelf het idee hebben dat je zonder bijles kunt, dan moet je dat natuurlijk ook aangeven. Het kan alleen maar toegejuicht worden als je het weer zelf kunt. Uiteraard zullen we in de bijles iedere keer bespreken hoe het gaat. Er is tussendoor altijd contact mogelijk via de e-mail maar het mag ook telefonisch.